HTML

marsbéli krónikák

Friss topikok

  • zsuzska169: Mindenkinek most? :D Miközben töltött a oldal, arra gondoltam, hogy vajon milyen nehéz lesz elolva... (2019.05.05. 09:24) A közös munka öröme
  • HoldViola: Régen jártam nálad, így csak most olvasom, mélyen egyetértek, és sajnos átérzem, én ugyanígy járta... (2018.03.25. 21:49) Welcome to the machine
  • dívamacska: @zsuzska169: Csak most láttam, amit küldtél. Ez az ember remekül ismeri a macskákat:-) (2017.12.16. 11:18) Black Friday
  • Raven1975: A sírás környékez, szegény pára, mennyire lehet sajnálni. Évtizedeken keresztül hazugságban élt, c... (2017.11.20. 21:51) WTF?
  • Untermensch4: @John Doe3: "nem a kutyákkal van feltétlenül baj (bár néha azokkal is), hanem a kutya-gazdája rend... (2017.03.27. 15:16) Ne nyúlj hozzá, megharap!

Címkék

2011.03.03. 13:57 dívamacska

Olvasom a liberális média jajveszékelését, amiért leviszik a tankötelesség korhatárát 15 évre. Nagyon helyes, vigyék is le. Ha már olyan emberek, tanárok, mint az anyám, aki egész életében azt hajtogatta, hogy minél többet kell tanulni, és minél több embernek legyen minél magasabb végzettsége, eljutnak odáig, hogy üdvözlik ezt a lépést, akkor elég nagy a gáz. Horror sztorikat mesél, milyenek manapság a kölykök, és most egy gimiről beszélünk. Nem csupán a viselkedésről van szó: döbbenetes a tudatlanságuk és a közönyük, egyszerűen leszarják a tanulást, és a szüleik dettó.  Ha már a gimnazisták jelentős részében sincs meg a szikrányi hajlam se a tanulásra, ha a szüleik azt is leszarják, hogy a gyerek egyáltalán bemegy-e az iskolába, akkor minek erőltetni? Akkor takarodjál dolgozni, vagy csinálj, amit akarsz, ennyi, de aztán ne panaszkodj. Ráadásul a tanárok kezéből minden eszközt kivettek a fegyelmezésre, most legalább majd könnyedén ki lehet baszni a viselkedni és tanulni nem képes és nem hajlandó köcsögöket, hogy aki tényleg tanulni akar, az tudjon is. Különben is, miféle tanulásról beszélünk? Az érettségiből egy viccet csináltak, gyakorlatilag egy okosabb alsós meg tudja csinálni, semmiféle tudásbeli elvárás nem létezik a kölykökkel szemben. Mondjuk baj is lenne, ha léteznének elvárások, tekintve, hogy a jelentős részük funkcionális analfabéta.

Azt meg senki ne mondja már, hogy ezzel a lépéssel a kormány visszataszítja a mélyszegénységbe a csak tanulni vágyó purdékat. Na persze. Szinte látom, ahogy becsapják az iskola ajtaját a könyveiket szorongató, könnyes szemű, tiszta lelkű gyermekek előtt. Ne vicceljünk már. Aki tényleg tanulni akar, eddig is tudott, és ezután is fog tudni. Különben sincs szükség sok okos, nagytudású emberre, a népesség nagy része mindig is tudatlan volt, és én hajlok arra, hogy az emberek egy jelentős része tekintetében ennek az is az oka, hogy igényük nincs a tudásra.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://marsbeli.blog.hu/api/trackback/id/tr355335071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Carly · http://www.bing.com/ 2011.07.05. 11:08:28

Frnkaly I think that's absolutely good stuff.

Sherlyn · http://www.bing.com/ 2011.07.06. 13:49:31

All of my questions settled—tahkns!

Lena · http://www.google.com/ 2011.07.09. 03:00:02

Your asnewr was just what I needed. It’s made my day!
süti beállítások módosítása