HTML

marsbéli krónikák

Friss topikok

  • zsuzska169: Mindenkinek most? :D Miközben töltött a oldal, arra gondoltam, hogy vajon milyen nehéz lesz elolva... (2019.05.05. 09:24) A közös munka öröme
  • HoldViola: Régen jártam nálad, így csak most olvasom, mélyen egyetértek, és sajnos átérzem, én ugyanígy járta... (2018.03.25. 21:49) Welcome to the machine
  • dívamacska: @zsuzska169: Csak most láttam, amit küldtél. Ez az ember remekül ismeri a macskákat:-) (2017.12.16. 11:18) Black Friday
  • Raven1975: A sírás környékez, szegény pára, mennyire lehet sajnálni. Évtizedeken keresztül hazugságban élt, c... (2017.11.20. 21:51) WTF?
  • Untermensch4: @John Doe3: "nem a kutyákkal van feltétlenül baj (bár néha azokkal is), hanem a kutya-gazdája rend... (2017.03.27. 15:16) Ne nyúlj hozzá, megharap!

Címkék

2011.12.04. 21:34 dívamacska

Félszemmel követve a tévé adását, egy olyan műsorra lettem figyelmes, ahol önként jelentkezőknek őskori módon kellett élniük X ideig. Nem kell hozzá régésznek lenni, hogy megsejtsük, mekkora szopás lehetett kőkésekkel meg dárdákkal beszerezni a mindennapi betevőt. Az ember azt hinné, hogy amikor hosszú kínlódás és éhezés, meg minden után a férfiak végre elejtenek egy szarvast, és hazacipelik a táborba, mindenki örömujjongásban tör ki, hogy van mit enni, és holnap is lesz. De nem. Az egyik nő teljesen kiborult, hogy ő ezt meg nem eszi, mert nem eszik vörös húst (válogat, bakker, egy őskori túlélőtáborban!), meg egyébként is állatkínzás. Fel volt háborodva, hogy az emberek az életben maradásért állatokra vadásznak! A másik meg ott tördelte a kezét, hogy szegény szarvas, és hogy mekkora sokk volt neki, amikor megpillantotta James-t, amint egy szarvascombbal a vállán elé toppant. (De ez a luvnya legalább evett belőle, a kis kétszínű.) A férfiak helyében bottal vertem volna ki őket a táborból, a jó kurva anyjukat, takarodjál bazdmeg bogyót gyűjteni, azon húzd ki a telet, állatbőrökbe bugyolálva, aztán találkozunk. Én ritka nagy állatbarát vagyok, de étkezési céllal elejtett állatért egy könnyet életemben nem ejtettem, nem is fogok, ilyen helyzetben meg pláne ne forgassuk már a szemünket ájtatosan az égre nézve, hogy jaj, szegény szarvas. Pláne, ha aztán mégis megesszük.

 

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://marsbeli.blog.hu/api/trackback/id/tr415335094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_127886 2011.12.04. 22:16:18

szerintem a valóságsókban a konfliktusok nagy része generált, vagyis vsz előre benne van a nő szerződésében hogy boruljon ki látványosan, amint lesz hús. (valamiért a rendezők azt gondolják hogy csak a veszekedés érdekes a nézőknek, pedig szerintem nem.) igyekszel gyerekbarát programokat nézni? régen a nat.geo-val próbálkoztam, de a cápa meg az oroszlán folyton megölte a kisebbeket, alig győztem elkapcsolni.

stali 2011.12.05. 05:29:57

A hideg ellen viselt állatbőr korábbi gazdájáért nem zokog???

Nilüfer 2011.12.05. 08:53:05

Álszentek, illetve a műsor része. Aki éhes, az megeszi, ami ehető. Sulema, mért kapcsolsz el?? Az állatok már csak ilyenek..megeszik a másikat. MI meg őket. nem árt ezzel a gyereknek szembenézni, nálam egyik sem zakkant meg tőle/ három darab/, meg az unokám sem.Lehet, hogy elsőre megsiratja, de hogy nem is tudjon róla..háááát..de végülis a te gyereked:)

megszeppenthétfő 2011.12.05. 12:32:09

nekem a cicás-babás-csücsörítős-tűsarkon botladozó nők irányában tanúsított mindenkori ellenszenvedről szól ez a poszt :)

Ismeretlen_26205 2011.12.06. 10:33:46

Főleg a Spektrum és társai megy, de nem szoktam elkapcsolni, csak mert az oroszlán megeszi az antilopot. Semmivel se rosszabb az, mint a Piroska meg a farkas. A gyereket meg különösebben nem érdekli még a tévé, nem nagyon figyel rá.

kavicsq 2011.12.14. 10:48:03

Nyaranta eljárunk Bugacra egy barátom tanyájára. (érts úgy, hogy a közmű egy kerti csap az udvaron, amiből hideg víz folyik-na jó, egy vízforgatós medence azért van az udvaron)Elég nomád körülmények vannak, három futball pályányi füves terület (nem kis pálya!). A szomszédban, kb. 4km-re lakik egy család, ahol van egy darab lurkó. 13 éves, rendőrnek készül és addig is ő tartja karban a tanyát. Mielőtt leutazunk lenyírja 3-4 nap alatt a füvet traktorral..Idén, egyik reggel, hozott egy meglepetést. Reggel ment pecázni 5-kor (nyáriszünet bazzzmeg) és az út mellett talált egy őzet, amit elütöttek. Még élt, így elvágta a nyakát, a fejét levágta meg hím volt és a hús felét elhozta a hátizsákban, zacskóban! Az előző napi pálinkázás után, 4 óra alvással nem volt vicces, de megoldottuk. Igaz, a nehezén már túl voltunk, mert meg is nyúzta. Hogy miért írom? Csak érzékeltetni, hogy mennyire más világban élünk. Ha egy ilyen ember, a kutyakölyköket megöli, csak annyit hagy, amennyit el tud látni és ezért sittre vágják, mert a bp-i ficsúrok állatkínzásnak veszik, akkor azon felháborodok és egyesével ölném meg őket. Ő pont a túlszaporulatot állítja meg, ne legyen éhező kutyája, nem úgy mint a Városligetben hagyott kutyák, amit felelőtlenül vett egy apuka a kiskölyöknek. Azt hiszem az állatvilágot többre értékelik azok, akik csak könyvben láttak lovat. Akik valóban gondozzák és nevelik, azok nem is értik miért jár pénzbírság azért, mert a 8 kutyakölyökből 5-öt kinyírt gyorsan és fájdalommentesen.

Ismeretlen_161769 2011.12.14. 12:32:28

Tetszik ez a bejegyzés, majd még visszajövök olvasni! ;)

Ismeretlen_37309 2011.12.14. 19:36:17

Ó, komment? Jó dolog, majd visszamenőleg meg is abuzálom az összes kedvenc bejegyzésem. Egyetértek mellesleg, imádom az állatokat, de sose jutott eszembe sírni a rántottcsirkéért. kavicsq: a túlszaporulatot ivartalanítással kell kivédeni. aki védtelen kisállatkölyköket gyilkol le, az igenis egy rohadék.

Ismeretlen_26205 2011.12.14. 21:45:27

Ja, szerintem is létezik már jobb módszer a túlszaporulat kivédésére. De magunk közt szólva eddig én még nem hallottam olyat, hogy ilyesmiért citáltak volna valakit bíróság elé.

kavicsq 2011.12.19. 15:37:00

Valóban van jobb módszer, ahogy arra is, hogy a kiskutyák tappancskája ne fázzon. Falun nem sok kutyacsizmát adnak a kuvaszokra...pont az a lényege, hogy kezeljük már helyén a dolgokat. Ezek állatok, aminek a kínzását én is megvetem, de hogy mi minősül annak, ne a panellakó csivavás lelke határozza meg, aki egy tölcsérből nyalja a fagyit a kutyulival. Ettől sokkal jobban értenek az állatok közelében élő emberek a kutyákhoz, ráadásul úgy, hogy szeretik is őket, nem csak divatos kellék neki. A panelsuttyóknak meg maradjon meg a Szízörmilán féle kutyanevelés. Vicc az az egész... Amúgy ez az egész pont azért, mert a napokban vádoltak meg egy 60 éves falusi bácsikát, aki ezt tette. Szegény, szerintem nem is érti, hogy mi a bűne, évezredek óta ezt csinálják!
süti beállítások módosítása